Clear Cache – stergerea fisierelor din memoria “cache”

Datele “cache” sunt informatii si fisiere transmise de un site web (magazin online in cazul nostru) computerului sau dispozitivului mobil prin intermediul unui browser web. Aceste informatii si fisiere sunt stocate pe dispozitivul pe care il folosim, astfel incat sa fie disponibile la urmatoarea vizita pe site.

Aceasta actiune este o solicitare pe care o poate face departamentul de suport tehnic clientilor Extended, dupa anumite implementari sau modificari de interfata in Front Store sau in Manager.

Procedura de Clear Cache

Observatie: Actiunea se refera strict la stergerea fisierelor din memoria cache, nu si a cookie-urilor sau a istoricului de navigare, ori a parolelor salvate.

Pentru browsere pe sisteme desktop sau laptop

In cazul in care accesam platforma Extended de pe un browser (exemplu: Google Chrome, Internet Explorer, Edge, Mozilla, Safari, Opera, etc.) instalat pe sistem desktop sau laptop, cu sistem de operare Windows sau Mac OS, vom urma tutorialele listate mai jos.

Prima data putem incerca combinatia de taste: CTRL + F5, insa, daca aceasta varianta nu functioneaza, va fi necesar sa urmam tutorialele de mai jos.

Pentru browsere instalate pe dispozitive mobile sau tablete

Pentru dispozitivele mobile sau tableta, cu sisteme de operare precum iOS (Apple) sau Android, putem urma acest tutorial pentru "clear cache".

↳ Acest ghid nu ti-a fost de folos? Trimite-ne un ticket prin intermediul platformei de suport tehnic.
↳ Screenshot-urile publicate (imaginile) in acest tutorial au rol strict informativ sau demonstrativ si nu reprezinta versiunea curenta a platformei Extended.