Configurarea serviciilor externe

Configurarea serviciilor externe disponibile in functie de pachetul Extended ales (servicii de curierat, servicii de plata, tool-uri de marketing s.a.m.d.) reprezinta o sarcina care poate fi indeplinita in totalitate sau partial de catre beneficiar, cu exceptia serviciilor care necesita interventia echipei tehnice Extended.

Spre exemplu, exista servicii externe pentru care configurarea poate fi realizata in totalitate de catre beneficiarul magazinului online Extended din zona de administrare (Manager), prin introducerea datelor de conectare precum: API Key, utilizator, parola (dupa caz), impreuna cu realizarea setarilor aferente si disponibile pentru serviciul aferent.

De asemenea, pot exista servicii care pot fi configurate partial doar de catre echipa tehnica Extended. Spre exemplu, pentru metodele de plata online unele servicii disponibile in platforma Extended vor solicita testarea platilor intr-un mediu de test, lucru care poate fi realizat doar de catre echipa tehnica, iar pentru alte tipuri de servicii va fi necesara configurarea unui "cron job" pe server prin intermediul caruia va fi stabilita ora la care se vor actualiza anumite informatii.

Pentru orice tip de serviciu extern (existent in platforma) beneficiarul platformei Extended poate solicita ajutorul echipei tehnice prin intermediul unui ticket transmis conform procedurii detaliate de suport tehnic, in urma caruia echipa va oferi indicatiile si informatiile necesare.

Observatie: acest tutorial face referire la serviciile externe deja integrate si disponibile in cadrul platformei Extended in forma lor existenta privind functionalitatile si setarile aferente. Serviciile care nu exista inca in cadrul platformei, dar se doreste utilizarea acestora, vor putea fi integrate prin intermediul serviciilor de dezvoltare la cerere conform procedurii detaliate de suport tehnic.

↳ Acest ghid nu ti-a fost de folos? Trimite-ne un ticket prin intermediul platformei de suport tehnic.
↳ Screenshot-urile publicate (imaginile) in acest tutorial au rol strict informativ sau demonstrativ si nu reprezinta versiunea curenta a platformei Extended.