Migrarea (mutarea) produselor in masa dintr-o categorie in alta

Pentru a migra produsele dintr-o categorie in alta, putem urma procedurile de mai jos.

Migrarea tuturor produselor

Acceseaza: Manager - Produse - Categorii - Listare categorii (Actiuni - Muta produse)

Migrare produse

Migrarea produselor dupa anumite criterii (ex. dupa brand)

Acceseaza: Manager - Produse - Produse, dupa care se filtreaza categoria dorita de produse (click pe butonul "Filtreaza") + producatorul / brand-ul (sau alt criteriu), in cazul in care dorim sa mutam doar un anumit brand de produse.

Migrare produse

Dupa filtrarea produselor, click pe Actiuni - Export 68 produse, iar din fereastra deschisa selectam "ID Produs" si "ID Categorie" + alte campuri care pot ajuta la identificarea produselor pe care dorim sa le mutam ("ID produs" si "ID Categorie" sunt folosite la actualizare). Odata selectate campurile de export, click pe butonul "Export".

Observatie: pentru a muta campurile de export dintr-o parte in alta: click pe campul de export din partea stanga, apoi click pe sageata de mutare din stanga in dreapta, ca in screenshot-ul atasat.

Migrare produse

Apoi, modificam fisierul exportat din Manager in Excel (sau Google Drive) si actualizam ID-ul de categorie in coloana categorie (din fisier). Se pot adauga mai multe ID-uri de categorie, despartite prin caracterul ";", spre exemplu: 123;256;33 ("ID Categorie" este numarul din dreptul numelui de categorie din Manager - Produse - Categorii).

Odata finalizata aceasta etapa, navigam in Manager - Actualizari - Actualizari produse si incarcam fisierul Excel editat.

Migrare produse

In pasul urmator, realizam legatura de campuri, doar pentru "ID Produs" si "ID Categorie", dupa care facem click pe butonul "Actualizare". Acum produsele ar trebui sa fie mutate in categoria dorita.

Observatie: recomandam sa realizati un test inainte cu unul sau doua produse.

Migrare produse

↳ Acest ghid nu ti-a fost de folos? Trimite-ne un ticket prin intermediul platformei de suport tehnic.
↳ Screenshot-urile publicate (imaginile) in acest tutorial au rol strict informativ sau demonstrativ si nu reprezinta versiunea curenta a platformei Extended.