Administrarea articolelor si a blogului

Platforma Extended ofera posibilitatea de a avea o sectiune de blog integrata direct in cadrul magazinului online (in Front Store), unde pot fi publicate articole organizate in categorii.

Acceseaza: Manager - CMS - Blog

Blog

Organizarea blogului in categorii si subcategorii

Cu un click pe Actiuni in coltul din dreapta sus vom putea adauga un articol nou in blog sau putem administra categoriile blogului. In cele ce urmeaza vom discuta despre "Administreaza categorii".

Structura categoriilor din blog din Manager o respecta, din punct de vedere al design-ului de interfata, pe cea de la categoriile de produse. Astfel, vom accesa "Actiuni - Adauga categorie" pentru a adauga o structura formata din categorii si subcategorii, pe care le putem apoi activa, sterge sau modifica (nume, link public, SEO, etc.).

Articole blog

Adaugarea si publicarea articolelor in blog

Odata realizata structura de categorii a blogului, putem trece la urmatorul pas: adaugarea articolelor in blog. Navigam inapoi in Manager - CMS - Blog (Actiuni - Adauga articol).

Va fi necesara completarea campurilor din cadrul ferestrei deschise:

  • Numele articolului - din care se va forma si link-ul public si care poate fi editat ulterior;
  • Descrierea - fraza de introducere a articolului, afisata (dupa caz) in homepage-ul magazinului si / sau in pagina de categorie a blogului (pe Front Store);
  • Categoria - din care face parte articolul;
  • Imagine - imaginea reprezentativa a articolului, afisata (dupa caz) in homepage-ul magazinului si / sau in pagina de categorie a blogului (pe Front Store);
  • Continut - textul articolului care urmeaza a fi publicat.

Dupa adaugarea articolului, in pagina de listare blog din cadrul Manager-ului putem accesa butonul "mai multe" ("...") aferent fiecarui titlu, prin intermediul caruia putem adauga in articol o galerie foto sau produse (afisate in Front Store la finalul articolului).

Blog

Atat imaginile din cadrul galeriei foto cat si a listei de produse aferente articolului se adauga prin intermediul butonului din dreapta-sus: "Actiuni - Adauga".

Blog

Observatie: design-ul afisarii articolelor in homepage-ul site-ului difera de la un magazin la altul, deoarece fiecare magazin online realizat cu ajutorul platformei Extended beneficiaza de design personalizat.

↳ Acest ghid nu ti-a fost de folos? Trimite-ne un ticket prin intermediul platformei de suport tehnic.
↳ Screenshot-urile publicate (imaginile) in acest tutorial au rol strict informativ sau demonstrativ si nu reprezinta versiunea curenta a platformei Extended.