Stergerea datelor cu caracter personal

In cazul situatiilor in care clientii magazinului va solicita stergerea datelor cu caracter personal (cont, nume, email, telefon, adresa etc.) in baza regulamentului GDPR, vom urma indicatiile de mai jos.

Aceste indicatii sunt valabile doar pentru datele salvate in cadrul bazelor de date ale platformei Extended si nu pentru cele aferente serviciilor externe precum: curieri, plati online, servicii de facturare, tool-uri de marketing s.a.m.d., independente de platforma Extended.

Stergerea contului de client

Pentru stergerea contului de client si a datelor cu caracter personal aferente clientului in cauza vom naviga in Manager - Vanzari - Clienti - Listare clienti, dupa care vom indentifica clientul dupa ID, nume, adresa de email sau numar de telefon utilizand campul de cautare din dreapta-sus sau filtrele disponibile in aceasta sectiune.

Dupa identificarea clientului caruia dorim sa-i stergem datele, vom accesa butonul "mai multe" ("...") din dreapta dupa care facem click pe butonul "Sterge". Astfel, contul de client va fi sters.

Observatie: stergerea contului de client (inclusiv pentru clientii care au plasat comenzi "anonime" sau "fara cont") nu va sterge si datele aferente fiecarei comenzi plasate (salvate in baza de date individual pe comanda).

Stergerea comenzilor aferente contului de client

Pentru a sterge absolut toate datele clientului va fi necesar sa stergem si comenzile plasate, iar pentru asta vom naviga in:

  • Manager - Vanzari - Clienti - Listare clienti - vom identifica clientul, click pe numele clientului, click pe tab-ul "Comenzi", unde vor fi listate comenzile plasate de catre clientul in cauza. Apoi, vom naviga in Manager - Vanzari - Comenzi, click pe butonul "Filtreaza", introducem ID-ul de comanda dupa care, in partea stanga, bifam comanda pe care dorim sa o stergem si facem click pe butonul "Sterge". Astfel, comanda si datele personale ale clientului vor fi sterse din baza de date;
  • Manager - Vanzari - Comenzi, identificam comenzile utilizand campul de cautare cu datele clientului (nume, telefon sau adresa de email) sau utilizand butonul de filtrare dupa care, in partea stanga, bifam comanda pe care dorim sa o stergem si facem click pe butonul "Sterge". Astfel, comanda si datele personale ale clientului vor fi sterse din baza de date.

Pentru detalii suplimentare sau nelamuriri in ceea ce priveste stocarea si prelucrarea datelor cu caracter personal va trebui sa discutati cu un consultant sau un cabinet de avocatura specializat in GDPR.

↳ Acest ghid nu ti-a fost de folos? Trimite-ne un ticket prin intermediul platformei de suport tehnic.
↳ Screenshot-urile publicate (imaginile) in acest tutorial au rol strict informativ sau demonstrativ si nu reprezinta versiunea curenta a platformei Extended.