Fragmentele – ce sunt si cum se utilizeaza

Fragmentele utilizate in cadrul platformei Extended sunt valori dinamice personalizabile, care pot fi folosite, spre exemplu, in cadrul paginilor statice sau dinamice, a email-urilor automate sau in descrierile de produse pentru a fi usor de gestionat si actualizat.

Spre exemplu, numarul de telefon al magazinului poate fi inserat in cadrul mai multor pagini de continut prin intermediul unui "fragment" dinamic. In momentul in care acesta este schimbat cu un alt numar, nu este nevoie decat sa inlocuim valoarea acelui "fragment", iar numarul de telefon va fi actualizat automat in toate paginile unde a fost plasat initial.

Pentru a gestiona si adauga fragmente noi (tag-uri), vom accesa: Manager - Setari - Setari generale - Fragmente - Click pe butonul "Configureaza" - unde vom regasi cateva fragmente predefinite, utilizate in mod implicit in platforma Extended (motiv pentru care acestea nu pot fi sterse), spre exemplu:

  • {valoare_transport_gratuit} - poate fi inserat in zonele sau paginile in care sunt mentionate detalii despre transport; in cazul in care magazinul ofera livrare gratuita, poate fi inserata valoarea minima pentru a beneficia de aceasta;
  • {nr_telefon} - numarul de telefon al magazinului pentru contact si / sau comenzi telefonice;
  • {program} - programul de lucru al magazinului.
Fragmente

Mai jos voi vom vizualiza sectiunea de "fragmente personalizate", in care putem adauga fragmente (tag-uri) noi: click pe butonul "Adauga +" - apoi vom completa numele fragmentului si valoarea aferenta, dupa care facem click pe butonul "Adauga". Platforma va lista in cadrul sectiunii "fragmente personalizate" noul fragment adaugat sub forma {nume_fragment}, impreuna cu numele si valoarea aferenta, fragment care poate fi modificat sau sters.

Fragmente

↳ Acest ghid nu ti-a fost de folos? Trimite-ne un ticket prin intermediul platformei de suport tehnic.
↳ Screenshot-urile publicate (imaginile) in acest tutorial au rol strict informativ sau demonstrativ si nu reprezinta versiunea curenta a platformei Extended.