Realizarea si implementarea design-ului

Serviciul de realizare si implementare pentru design-ul aferent magazinului online este un serviciu inclus in toate pachetele Extended. Astfel, fiecare magazin online Extended beneficiaza de realizarea unui design personalizat (unic) si nu de o "tema standard" reutilizata de catre alte magazine sau clienti Extended.

Realizarea design-ului (macheta grafica)

Macheta grafica va fi realizata in programul Adobe Photoshop de catre echipa Extended conform framework-ului (structurii) aferent platformei si va fi prezentata in format .png conform paginilor mentionate mai jos, urmand ca restul paginilor aferente magazinului sa urmeze linia de design propusa.

  • Homepage (pagina principala) - format pentru desktop si mobil
  • Categorie de produse - format pentru desktop
  • Pagina de prezentare a produsului - format pentru desktop
  • Pagina de checkout (cosul de cumparaturi) - format pentru desktop

Design-ul magazinului va fi realizat conform indicatiilor oferite de catre beneficiarul magazinului si va fi prezentat acestuia in format .png conform termenului stabilit in contract, urmand ca beneficiarul sa o accepte in forma propusa de catre echipa Extended sau sa ofere in continuare indicatii conform carora echipa va adapta design-ul pana la forma finala agreata de beneficiar.

Observatie 1: echipa Extended va realiza o singura propunere de design, iar din acest motiv recomandam ca indicatiile oferite initial sa fie cat mai clare, cu exemple, conform branding-ului aferent magazinului, astfel incat sa ajungem la o forma finala cat mai apropiata de rezultatul dorit.

Observatie 2: in ceea ce priveste realizarea design-ului, pot exista anumite limitari pentru framework-ul (structura) platformei Extended, limitari care vor fi comunicate de catre echipa Extended in cazul in care situatia o cere.

Observatie 3: realizarea logo-ului nu este inclusa in realizarea machetei grafice (desing-ului) aferente magazinului online. Astfel, logo-ul trebuie furnizat de catre beneficiar; Extended nu ofera servicii de realizare logo si branding.

Observatie 4: textele, bannerele si imaginile utilizate in cadrul machetei grafice au rol informativ, acestea putand fi schimbate si editate din cadrul zonei de administrare (Manager) a platformei eCommerce Extended.

Exemplu de macheta grafica a unui magazin online:

Macheta grafica - design magazin online

Implementarea design-ului in platforma Extended

Odata finalizata etapa de realizare a design-ului aferent magazinului online conform machetei grafice propuse de catre echipa Extended, acesta va fi predat echipei tehnice pentru a fi implementat in cadrul platformei Extended, prin parcurgerea urmatorului proces:

  • Implementarea design-ului in cod XHTML / CSS (responsive), care presupune transformarea machetei grafice (design-ul magazinului online) in cod randabil de catre browserele de navigare web;
  • Implementarea codului XHTML / CSS in cadrul platformei Extended, care presupune realizarea temei unice de design pentru magazinul online aferent.

Responsive design-ul este un design care se adapteaza in mod automat dupa rezolutia ecranului (dispozitivului) de pe care clientul acceseaza site-ul: desktop, laptop, tableta si mobil.

Intrebari frecvente

Pot modifica design-ul magazinului dupa ce a fost implementat?

Design-ul nu poate fi modificat decat de catre echipa Extended, deoarece fiecare design este realizat in mod personalizat pentru fiecare magazin online, fara teme de design standardizate care sa poata fi modificate sau adaptate prin intermediul unui editor.

Astfel, orice modificare legata de design-ul magazinului va fi comunicata echipei Extended prin intermediul unui ticket transmis conform procedurii detaliate de suport tehnic, in urma caruia echipa va analiza modificarea si o va bugeta conform numarului de ore necesare.

Pot schimba bannere sau elemente grafice aferente design-ului?

Da, bannerele de marketing (in special din homepage) pot fi schimbate / modificate / sterse din cadrul zonei de administrare a platformei Extended (Manager), impreuna cu alte elemente grafice precum "icon-urile" din meniu, in cazul in care ele exista.

↳ Acest ghid nu ti-a fost de folos? Trimite-ne un ticket prin intermediul platformei de suport tehnic.
↳ Screenshot-urile publicate (imaginile) in acest tutorial au rol strict informativ sau demonstrativ si nu reprezinta versiunea curenta a platformei Extended.