Restrictionarea unui client “neserios”

Exista situatii in care unii clienti pot provoca diferite probleme in ceea ce priveste comenzile pe care le plaseaza in magazinul online. Acestia pot fi blocati in situatii extreme sau restrictionati in ceea ce priveste modalitatile de plata acceptate de catre magazin.

In cazul in care persoana respectiva detine un cont de client in magazin, navigam in: Manager - Vanzari - Clienti - Afisare clienti - filtram sa cautam clientul, apoi facem click pe numele sau pentru accesarea profilului de client. In partea dreapta-jos exista selectia "Seriozitate client". Daca selectam "Neserios", vom avea disponibile urmatoarele optiuni:

  • Restrictia se face dupa - aici selectam dupa ce informatii sa identificam si restrictionam acel client;
  • Metode de plata - daca acel client a plasat, spre exemplu, mai multe comenzi cu plata ramburs si le-a refuzat la primire, il putem restrictiona astfel incat singura optiune de plata afisata in checkout sa fie cea cu cardul (online);
  • Informatii - informatii interne despre client, spre exemplu: motivul pentru care a fost restrictionat. Aceste informatii sunt vizibile doar de catre utilizatorii Manager-ului, nu si de catre client.
Client Neserios

Blocarea totala a clientului

In cazurile extreme, cand se doreste blocarea totala a unui vizitator sau client, putem accesa: Manager - Setari - Blocare vizitator (Actiuni - Adauga), unde adaugam numele clientului (daca il cunoastem), adresa IP si motivul pentru care a fost blocat (vizibil doar de catre utilizatorii Manager-ului).

Observatie: recomandarea noastra este ca aceasta functie sa fie utilizata pe o perioada scurta de timp si doar in cazurile extreme, deoarece majoritatea vizitatorilor au IP dinamic (alocat aleatoriu), iar IP-ul respectiv ar putea fi alocat altei persoane dupa o perioada de timp, persoana care nu va putea accesa magazinul online in viitor.

↳ Acest ghid nu ti-a fost de folos? Trimite-ne un ticket prin intermediul platformei de suport tehnic.
↳ Screenshot-urile publicate (imaginile) in acest tutorial au rol strict informativ sau demonstrativ si nu reprezinta versiunea curenta a platformei Extended.